KRUNICE I MOSTOVI

Izrađuju se kada je zbog velikog oštećenja ili zbog gubitka pojedinih zubi narušena funkcija i estetika. Keramičke krunice i mostovi mogu biti izrađene na metalnoj osnovi ili cirkonskoj.

 

metal keramicki most

METAL KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI su još uvijek najčešći izbor naših pacijenata jer uz vrlo povoljnu cijenu i odlična svojstva i dokazanu trajnost, vrsni teraput može postići i izvrsnu estetiku.

Ovaj rad je posebno pogodan za škripače jer se keramika bolje veže za metal nego za druge materijale.

Ono što nedostaje je translucentnost materijala (što se vidi samo kod posebnih osvjetljenja npr. u disco klubovima) i nije pogodno za osjetljive pacijente (posebno sa alergijom na nikal).

cirkon most

CIRKON KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI su izuzetno čvrsti i biokompatibilni radovi, indicirani u prednjoj i stražnjoj regiji i predstavljaju vrhunac estetike. Izrađuju se kompjuterski tzv. CAD/ CAM tehnologijom.

Važno je napomenuti da bez obzira na karakteristike samog materijala izgled i kvalitet rada ovise o osjećaju za ljepotu i harmoniju te suptilne detalje liječnika estetičara koje daju individualnost i prirodnost izvedbe kao i preciznosti liječnika i terapeuta i neizostavno o kvalitetnoj suradnji sa pacijentom!